Mart 27, 2006

Maraş Nakışı

Kategori: Nakış Göz nuruyla işlemeler işlenir Ya simle bezenir, ya gümüşlenir İşlenirken neler neler düşlenir Sırma, oya ve danteli Maraş’ın demiş şaiir, ne güzel de söylemiş değilmi?Yukarıda gördüğünüz Çanta Maraş işi tekniğiyle Leman tarafından yapılmış. Artık tanıyorsunuz Lemanı.Üniversitede iken bu projeden oldukça iyi bir not almış sanırım. Kadife üzerine yaptığı nakışı, Ankaralı bir çanta ustası çok şık bir çanta haline getirmiş.Lemancığım sağolsun bir çok farklı tekniklerle yaptığı işlerden fotoğraflar göndermiş. Bu güzellikleri sizlerle paylaşacağım. Lemanın şansı bol olsun diyorum ve sizlere iyi bir hafta diliyorum.

Mart 13, 2006

Hercai Menekşe

Kategori: Nakış Üste görülen kaneviçe örneğini yatak takımı olarak yapmıştım, sandıkta bekleyenlerden tabi. Belki de çok yakın zamanda gün yüzüne çıkacak. Bunun sebebi de yukarıda gördüğünüz fotoğrafta kullanılan yatak takımının kaneviçe işlemeli olarak dizayn edilmesi. Tabi burda görülen örnekler makinada işlenmiş. Vitrinde görünce çok heyecanlandım ve yakından baktım. Hatırladığıma göre Bursa'da bir firma üretiyormuş, çok hoş duruyor. Arkadaşlar kaneviçeler geri geliyor herhalde. Fotoğraf net değil çünkü bir Pazar günü geç vakit mağaza kapalı olduğu için dışardan izinsiz çektim.Kaneviçemin ismi Hercai Menekşe oldu, öyle gözükmüyormu sizce de.

Mart 09, 2006

Rezan

Kategori:Nakış Basit makina nakışı ile yapılan 2 örnek var yukarıda. Sevgili Leman yapmış ve birini yastık, diğerini örtü olarak çalışmış. Yapılışı hakkında kısaca verdiği bilgiye göre makinanın alt ipliği kalın ve renkli, üst ipliği ise ince oluyormuş ve kasnakta işleniyormuş. Çok hoş, ağırbaşlı bir iş olmuş. Bunun için de ağırbaşlı, gururlu anlamına gelen Rezan ismini verdim. Leman'ın aslında çok farklı ve bütün teknikleri içeren işleri var. Kendisi Kız Teknik'den mezun ve genç bir öğretmen.Memleketinden uzaklarda öğretmen olarak özverili bir şekilde genç kızlara elişi öğretmeye çalışıyor.Şansı bol olsun diyorum.